Infrapunasauna

Infrapunasauna on asiakkaiden käytössä. Henkilökunta laittaa saunan päälle kuntosaliasiakkaille pyynnöstä ma – to klo 16.30 – 18.30. Muita saunavuoroja voi tiedustella myös kuntosalin asiakaspalvelusta tai tehdä varaus varausjärjestelmässä. Muiden saunavuorojen hinta on 6,00 eur/hlö. Muille saunavuoroille ovat tervetulleita kaikki infrapunasaunomisesta kiinnostuneet asiakkaat.

Yksityisvaraukset täältä

Liikuntakeskus Kirkkonummi | Meillä treenataan hymy suupielessä.

Infrapunasaunan terveysvaikutuksia:

  • lievittää kroonista väsymystä
  • nopeuttaa selluliitin vähenemistä
  • lievittää päänsärkyä
  • poistaa lihaskipuja.
  • vahvistaa sydänverisuonistoa.
  • matala lämpötila sopii niillekin, joiden on oltava. varovaisia sydän- ja verisuonisairauksien kanssa.
  • vähentää stressiä ja väsymystä

Infrapunasaunoissa lämpötila on vain noin 40-50˚C. Kehon lämpeneminen johtuu lähes yksinomaan lämpösäteilystä, mutta voimakkaampi infrapunasäteily aiheuttaa hikoilua jopa perinteistä saunaa nopeammin. Infrapunasaunan terveysvaikutukset ovat hyvin pitkälti samoja kuin perinteisen saunan, mutta alhaisemman lämpötilan vuoksi infrapunasauna voi sopia paremmin henkilöille, joille perinteinen sauna ei esimerkiksi verenkiertoelimistön ongelmien takia sovi. Lisäksi infrapunasäteilyn on todettu laajentavan ääreisverisuonia ja siksi lievittävän kipua. Pitkäaikaisen tai toistuvan käytön riskeistä ei ole todisteita.

Infrapunasaunaan liittyvä riski on, kuten perinteisessä saunassa, pitkäaikainen lämpökuorma. Normaali saunominen ei aiheuta vaaraa, mutta omien rajojen koetteleminen voi olla riskialtista. Jos omassa terveydentilassa on jotain poikkeavaa esimerkiksi sydän- tai verisuonisairaus, kannattaa kysyä saunan käytöstä lääkäriltä tai terveydenhoitajalta.

Myös infrapunasaunoihin on joissain yhteyksissä liitetty, jonka mukaan saunominen olisi erityisesti raskauden alkuvaiheessa haitallista sikiölle. Infrapunasäteily tunkeutuu kehoon vain muutaman millimetrin syvyydelle, joten se ei ulotu sikiöön asti eikä saunomisen aiheuttama kehon lämmön nousu ole niin suurta, että siitä olisi vaaraa.

Tervetuloa infrapunasaunomaan!

Infrapunasauna teoriassa – hikeä pintaa syvemmältä? – Saunologia.fi